2012-2013. tanév
A hamarosan 20 éves „Kardos Gábor” Számítástechnikai Alapítvány a 2012/2013-as tanévben – az eddigi évekhez hasonlóan – az alapító okiratában leírtak alapján végezte munkáját.  
A lehetőségeihez mérten segítette az informatika oktatás fejlesztését a tantárgyat oktató nevelőkkel és az intézményvezetővel egyeztetve. Az idei évben a kuratórium döntése alapján a következő számítástechnikai eszközök vásárlásával támogatta a színvonalas oktatást (erős háttérként biztosítva a zavartalan működést): 1 db oktató szoftver, 1 db lézernyomtató.
A tanév végén jutalomban részesült tanulók: Csák Máté, Csillag Mátyás, Horváth Dominik, Horváth Martin, Kálmán Regina, Kálmán Viktória, Maticskó Rita, Murai Gábor, Sütő Anett, Dobos Dorina, Ésik Levente, Gulyás Benedek, Hajas József, Kraller Zsaklin, Nagy Martin, Németh Kíra, Pendli Gitta, Pantali Dániel, Somogyi Fanni, Stojcsics Viktória, Tangl Botond, Vörös Petra.

2011-2012. tanév
Lehetőségeinkhez mérten próbáltuk támogatni intézményünk informatika oktatását. Egy új számítógépet és egy digitális fényképezőgépet vásároltunk. Az EGIS Gyógyszergyár Nyrt. Körmendi Gyáregysége 10 darab használt számítógépet bocsátott az alapítvány rendelkezésére. Így lehetővé vált a legrégebbi munkaállomások cseréje.
A tanév végén jutalomban részesült tanulók: Cebe Zoltán, Gaál Dávid, Holecz Ferenc, Horváth Erik, Kemény Antónia, Micheller Fanni, Baksai Dániel, Boldizsár Eszter, Csihar Dániel, Fertőszegi Ágota, Molnár Sára, Nagy Boglárka, Nagy Petra, Németh Gergely, Németh Roland, Oletics Martin, Pataki Péter, Rendes Viktória, Tóth Dávid, Varga Dorottya, Vásárhelyi Balázs.

2010-2011. tanév
Az alapítvány az idei tanévben a kuratórium döntése alapján a következő számítástechnikai eszközökkel támogatta a színvonalas oktatást: 2 db új számítógép, 1 presenter, 21 db pendrive - melyekkel az elavult, cserélhető eszközöket (floppyk) váltottuk ki az informatikaoktatásban - és 10 db optikai egér.
A tanév végén jutalomban részesült tanulók: Bandi Bianka, Gulyás Gábor, Jóna Gábor, Papp Adrián, Tompa Dániel, Tóth Benjamin, Tóth Franciska, Cser Kitti, Horváth Rebeka, Kártyás Bence, Kerecsényi Nikolett, Marton András, Maticskó Kristóf, Moncz Dániel, Rábai Péter, Tutkovics Máté, Singer Vivien, Varga Boglárka, Varga Richárd, Vörös Dóra, Vörös Vilmos

2009-2010. tanév
Az 2009/2010-es tanévben a „Kardos Gábor” Számítástechnikai Alapítvány szomorú évfordulóhoz érkezett, hiszen az alapítvány névadója Kardos István Gábor volt kollégánk 15 évvel ezelőtt hunyt el. Így ebben a tanévben immár 4. alkalommal tartottuk meg „A szív jól van csinálva itt benn…” című jótékonysági műsorunkat a körmendi Színházteremben.
A rendezvényen iskolánk jelenlegi és volt tanítványai - más meghívott vendéggel együtt - színvonalas kulturális bemutatót tartottak. A megemlékezés mellett az alapítvány különböző felajánlásokból 191.500 forinttal gazdagodott.
Az alapítvány - a kuratórium döntése alapján - az idei tanévben a következőkkel támogatta a tantárgy színvonalas oktatását: fejhallgatók, webkamerák, 2 db számítógép felújítása, hálózatfejlesztés, tábla interaktív eszköz használatához.
A tanév végén jutalomban részesült tanulók: Bognár Fanny, Petrovics Bence, Tóth Barbara, Czvitkovics Márk, Kómár Nelli, Láng Blanka, Nagy Rebeka, Pendli Gergő, Rohács Sándor, Sütő Tamás, Szakál Krisztina

2008-2009. tanév
Az alapítvány ebben a tanévben is a lehetőségeihez mérten segítette a számítástechnika oktatás fejlesztését két darab számítógép, egy monitor, a matematikaoktatást segítő szoftver és az ECDL vizsgára készülők számára a legújabb vizsgapéldatár megvásárlásával.
A tanév végén jutalomban részesült tanulók: Balogh Bence, Csihar Marcell, Ésik Dorottya, Horváth Izabella, Horváth Norbert, Kerecsényi Kinga, Kocsis Martin, Kónya Máté, Kovács Anett, Kovács Péter, Köbli Hanna, Landherr Péter, Lasancz Eszter, Lim Dávid, Márovics Anna, Marton Bence, Nagy Péter, Nagy Zita, Németh Ildikó, Pendli Gábor, Szájer Patrik, Tompa Gellért, Zsebe Ádám.

2007-2008. tanév
Az alapítvány legfőbb tevékenysége az iskola számítógépparkjának karbantartása volt. Egy új számítógépet és a szaktanterem minden gépéhez optikai egeret sikerült vásárolni.
A tanév végén jutalomban részesült tanulók: Benkő Dalma, Bereczki Tamás, Berta Péter, Bognár Evelin, Hagymási Dániel, Iván István, Jóna László, Károlyi Krisztina, Kártyás Dóra, Kovács Helga, Kovács Krisztián, László Eszter, MartonAndrás, Nagy Máté, Novák Kata, Szekeres Anna, Szép Máté, Varga Gergely .

2006-2007. tanév
Az alapítvány segítségével az iskola továbbfejlesztette számítógépes hálózatát: újabb internet-csatlakozási helyeket alakítottak ki a tanári szobában illetve az igazgatói irodában. Egy elhasználódott színes nyomtatót is sikerült újra cserélni.
A tanév végén jutalomban részesült tanulók: Csácsics Gábor, Fenyvesi Miklós, Kovács Dávid, Papp Luca, Papp Róbert, Szekeres Attila, Szendi Péter, Vörös Eszter, Bajzek Alexandra, Balogh Ádám, Horváth Andor, 
Nagy Andrea, Németh Kamilla, Pránder Georgina, Rendes Krisztina, Rohács Eszter, Sánta Roberta, Szabó Roland, Szakály Attila, Takács Zoltán, Tóth Tibor, Varga Diána.

2005-2006. tanév
Az Oktatási Minisztérium, az iskola és az alapítvány segítségével 2005 novemberében a szaktanterem felvette a Kardos Gábor számítástechnikai szaktanterem nevet. A tanév legnagyobb beruházása egy projector volt, melynek használata tovább emeli az oktatás színvonalát.
A tanév végén jutalomban részesült tanulók: Gergó Máté, Horváth Géza, Kardos Krisztián, Kovács Krisztián, Móricz Balázs, Nagy Patrik, Pránder József, Sávoly Boglárka, Stefanics Noémi, Tóth Bence, Unger Violetta, Varga Noémi, Veszner Dávid, Wagner Máté.
2004-2005. tanév
 
A jubileum éve
Az alapítvány 2004. november 12-én megrendezte harmadik jótékonysági műsorát. A rendezvény bevételéből az iskola számítógéphálózatát fejlesztette. Ennek eredményeképpen a szaktanterem mellett a gazdasági irodában és a tanári szobában is elérhető lett a világháló. Körmend város hollandiai testvérvárosa, Ubbergen a polgármesteri hivatalában feleslegessé váló 60 darab számítógépet adományozott az alapítványnak, melyeket az a város négy áltatlános iskolája között osztott szét. A kölcseys diákok e gépeken gyarapítják matematikai ismereteiket a BEST program segítségével.
A tanév végén jutalomban részesült tanulók: Budai Benjamin, Csire Roland, Egyed Bernadett, Ferenczy Márk, Fülöp Zsolt, Hajba Máté, Hegedüs Roland, Joó Beáta, Németh Ádám, Novák Alexandra, Talabér Tamás, Varga Annamária, Varga Gábor, Varga Krisztina, Wirth Dániel.

2003-2004. tanév
Az iskolai kép- és video újság szerkesztése e tanévtől az új szaktanteremben történik. Ezt segítendő az alapítvány modern videomagnót vásárolt.
A tanév végén jutalomban részesült tanulók: Budai Gergő, Cser Dániel, Farkas Gábor, Fazekas Tibor, Göncz Renáta, Horváth Ádám, Horváth Ibolya, Horváth Zoltán, Kiskós Dávid, Kóbor Anna, Mesteházi András, Norcen Gábor, Papp Veronika, Póczek Enikő, Pusztai Lotti, Ráberhoffer Lilla, Simon Csaba, Takács Zoltán, Vörös Péter.

2002-2003. tanév
Az alapítvány nagy segítséget nyújtott az iskola új számítástechnika szaktantermének berendezéséhez, digitális fényképezőgép vásárlásásával pedig fontos területet nyitott meg a gyerekek számára. Év végén ismét megjutalmazta a legtehetségesebb tanulókat.
A tanév végén jutalomban részesült tanulók: Báger Szabolcs, Benkő Nikolett, Bősze Katalin, Derecskei Dorina, Erdősi Gergő, Horváth Erik, Horváth Petra, Horváth Zsófia, Kanics Krisztina, Kovács Edit, Nagy Eszter, Pasics Ádám, Sipos Dániel, Szukics Anita, Varga Ádám, Veres Dóra.

2001-2002. tanév
Az alapítvány forrásait a géppark karbantartására, szükséges eszközök vásárlására, és az internet működtetésére fordította.
A tanév végén jutalomban részesült tanulók: Hidasi Balázs, Szekér Adrienn, Szijjártó Vivien.

2000-2001. tanév
Az alapítvány a tanév során új, multimédiás computert, scannert, szoftvereket vásárolt. A fekete-fehér monitorokat színesekre cserélte. Sikeres pályázatot nyújtott be, melynek eredményeképpen a Hálózat az Ifjúságért Kht. ingyenes, korlátlan internet hozzáférést biztosított számára.
A tanév végén jutalomban részesült tanulók: Hidasi Balázs, Horváth Kitti, Illés László, Joó Balázs, Szekér Adrienn.

1999-2000. tanév
1999. november 13-án az alapítvány megrendezte második jótékonysági műsorát. A rendezvény bevétele több, mint 400 ezer forint volt. Így lehetőség nyílt a számítógéppark fejlesztésére, új eszközök, oktatási segédanyagok vásárlására. Egy kft. konvertert ajándékozott az alapítványnak, melynek segítségével a tanulók által szerkesztett képújság jeleníthető meg az iskola zárt láncú televíziós hálózatán. Egy másik cég egyéves ingyenes és korláltlan Internet hozzáférési lehetőséget biztosított a diákok számára.
A tanév végén az alapítvány hagyományt teremtett azzal, hogy jutalomban részesítette a számítástechnikában legtehetségesebb tanulókat, akik a Maxmédia Kft. körmendi üzletében felhasználható vásárlási utalványt kaptak. A jutalomban részesült tanulók: Gombor Virág, Horváth Kitti, Illés László, Kutasi Réka, Mecséri Annamária, Reitli Zoltán, Spaits Péter, Szemenyei Adrienn.

1998-1999. tanév
A Nemzeti Alaptanterv bevezetése szükségessé tette az informatika oktatás tárgyi feltételeinek megteremtését, a gépparkfokozatos felújítását. Első lépésként a PENCART KFT. és az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete /ISZE/ támogatásával egy multimédiás számítógépet vásárolt az alapítvány.

1997-1998. tanév
 
A tanévben az alapítvány a számítástechnika tantárgy oktatásához szükséges tankönyvek, munkafüzetek beszerzését, és a számítógéppark üzemeltetését tekintette elsődleges feladatának.
Ezévben már lehetőség nyílt a magán- és jogi személyeknek jövedelemadójuk 1 %-ának felajánlására.

1996-1997. tanév
  Az alapítvány ebben az évben hat tanfolyamot szervezett felnőttek számára, melyeken az érdeklődők a számítógépkezelés és a szövegszerkesztés alapjaival ismerkedtek meg.

1995-96. tanév
Az alapítás éve
Az alapítványt 1995 februárjában hozta létre a Kölcsey Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. Az alaptőke gyarapításának érdekében november 25-én jótékonysági műsort szerveztünk "A szív jól van csinálva itt benn..." címmel. Az adakozás eredményeként három új számítógépet sikerült vásárolni. A tárgyi feltételek javulása lehetővé tette, hogy az érdeklődő felnőttek - elsősorban szülők - az alapítvány által szervezett számítógépkezelő tanfolyamon vegyenek részt.